HEEMSKERK - ADO '20, ongeslagen koploper in de 3e Divisie heeft de derby tegen RKVV DEM zoals verwacht gewonnen. De zege voor de Heemskerkers kwam uiteindelijk pas in de slotfase tot stand toen Maurizio Brenna vanuit een corner raak kopte: 2-1.

Het was het slotstuk van een matige, maar wel spannende derby waarin de koploper uiteindelijke de verdiende winnaar werd. Onder een stralende najaarszon was het op een volgepakt Sportpark De Vlotter duidelijk dat de thuisploeg de favoriet was. Zij waren ook de betere ploeg, maar wisten dat in de eerste helft nog niet in cijfers uit te drukken. Ruben Doesburg was wel dichtbij, maar zag keeper Swen Verswijveren de bal uit de bovenhoek tikken.

Toch was het dezelfde Doesburg die na de rust de score opende na een mooie combinatie met Milan Zonneveld. Keeper Verswijveren en de paal, bij schoten van Doesburg en Tesselaar, hielden DEM vervolgens op de been en een kwartier voor tijd kwamen de Beverwijkers zlfs op gelijke hoogte via Timo Wolters, op aangeven van invaller Clayd Olf. Toch was het ADO '20 dat alsnog de verdiende zege pakte via de rake kopbal van de al genoemde Brenna.