HEEMSKERK - De IJmondderby in de Derde Divisie tussen ADO '20 en DEM is gewonnen door de thuisploeg. In Heemskerk won ADO '20 met 2-0 van de promovendus.

Voor een kleine 1500 toeschouwers zorgde voormalig DEM-speler Esoso Oghogho in blessuretijd voor de beslissing nadat de thuisploeg na een ruim half uur op voorsprong was gekomen. Mick Christophersen had in de eerste helft een strafschop benut na een overtreding van Twan Verswijveren op Sead Mazreku. Tussendoor waren de kansen schaars. Zo gaf de thuisploeg van trainer Raymond Bronkhorst nauwelijks kansen weg aan de Beverwijkse opponent.

Het gepromoveerde DEM van Arvid Smit incasseerde in Heemskerk dus de eerste tegendoelpunten van het seizoen en staat met vier punten uit drie duels in de middenmoot. ADO '20 staat na drie wedstrijden op zes punten en een vijfde plaats.

ADO '20 - DEM 2-0 (1-0)

33. Christophersen (pen.) 1-0
90. Oghogho 2-0