BEVERWIJK - Het lijkt er op dat Vrone binnen een jaar na de overstap naar het zaterdagvoetbal al een titel mag bijschrijven. Na een 1-5 zege op het laag geklasseerde De Kennemers heeft de ploeg van trainer Willem Zeijlmans in de komende twee wedstrijden nog maar één puntje nodig.

In de Beverwijkse regen bleek de thuisploeg niet bestand tegen de dadendrag van de groen-zwarten uit Sint Pancras. Binnen het kwartier had Vrone al een 0-2 voosprong genomen. Kevin Kieft scoorde eerste op aangeven van Stan Wijnstekers en verdubbelde even later de voorsprong. Kort hierna deed de thuisploeg van trainer Fred Bischot wel wat terug via Reno van Vliet doordat Vrone er even te makkelijk over dacht.

Keeper Jeroen Tijman liet hierna echter niets meer toe. Onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter Jozefzoon wist Vrone het doelsaldo in het slotkwartier nog even op te vijzelen. Tim Heiblom scoorde uit een assist van Leek en laatstgenoemde wist net als Kieft ook twee treffers aan zijn seizoenstotaal toe te voegen en de eindstand op 1-5 te bepalen.

Omdat ook Sporting Andijk won blijft de voorsprong van de Pancrassers zes punten. Vrone kan nu de titel in 5A pakken door op zaterdag 13 mei minimaal gelijk te spelen op bezoek bij ASV Fortius in Amsterdam.