BEVERWIJK - De Kennemers heeft gisteravond een Koninklijke Erepenning ontvangen tijdens de jaarlijkse medewerkersavond. ,,Deze penning is voor hen en voor alle medewerkers die we in de afgelopen honderd jaar hebben gehad'', zegt een trotse voorzitter Jaap Balder.

De Beverwijkse voetbalclub vierde in december het eeuwfeest en heeft bij gelegenheid de erepenning aangevraagd. Koning Willem-Alexander heeft zelf positief besloten over het toekennen van de penning, vandaar het predicaat koninklijk. ,,Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger'', is de officiële uitleg.

Oudste
Alleen verenigingen, stichtingen of instellingen die vijftig jaar zijn of een meervoud van 25 jaar, kunnen de penning aanvragen. Zover de gemeente kan nagaan, is De Kennemers de enige vereniging in Beverwijk die 'm heeft. De Kennemers is ook de oudste voetbalclub van Beverwijk. Al scheelt het weinig met SV Beverwijk die afgelopen maart een eeuw bestond. De grote buurman DEM volgt over drie jaar.

Voor De Kennemers was het gisteravond in ieder geval een mooi moment, zegt Balder. Op de medewerkersavond krijgen de vrijwilligers gratis een hapje en drankje, aangeboden door het bestuur. Het gaat om een groep van 65 medewerkers. ,,We hebben een vaste kern. Ik maak me daar ook geen zorgen over'', aldus Balder, die ook blij is dat het bestuur weer helemaal compleet is. ,,De organisatie staat als een honderdjarig huis. Als ik iemand spreek in Beverwijk, dat blijkt dat zijn of haar vader, oom, neef of schoonvader ook bij De Kennemers