WOGNUM - De Kennemers heeft zondag de tweede overwinning van het seizoen weten te behalen. Na eerdere winst op hekkensluiter SVW '27 wist de ploeg van Paul de Lange en Fred Bischot te verrassen op bezoek bij Spartanen in Wognum (2-3).

Onder barre weersomstandigheden (storm en regen) kwam De Kennemers prima voor de dag en had al snel een overwicht. Toch was het de thuisploeg die via Davey Stam op voorsprong kwam. Nog voor de rust zorgde Leroy de Graaf voor de verdiende gelijkmaker.

Verwacht werd dat het Spartanen van trainer Jan Berkhout na de rust zou komen, maar dat plan ging niet op toen Edwin Schouten zijn tweede gele kaart zag. Na de 1-2 van Burak Aktas kwam de thuisploeg met tien man toch nog terug via Maarten Zuiker waarna trainer De Lange besloot de lang geblesseerde Hairiks Jansen te brengen voor de leeggespeelde Aktas. Dat betaalde zich uit toen Jansen op fraaie wijze De Kennemers naar de overwinning schoot: 2-3.