ALKMAAR - Voor BVV De Kennemers had het voetbaljaar 2019 niet beter kunnen beginnen. Op bezoek bij Alkmaarsche Boys haalde het een ruime overwinning (0-4), en na afloop bleek dat twee directe concurrenten, Vitesse '22 en Hercules Zaandam, bleken te hebben verloren waardoor De Kennemers nu samen met Vitesse '22 koploper is.

Anders dan de uitslag doet vermoeden ging het echt niet zo makkelijk voor de ploeg van trainer/coach Alami Ahannach. De Kennemers kroop al in de vierde minuut door het oog van de naald toen keeper Davidson goed wist te redden op een inzet van Rijssel. Hierna sloeg de 100-jarige uit twee momenten keihard toe. Een vrije trap van Geoffrey Purse belandde met veel precisie in de bovenhoek en vlak voor rust verstuurde aanvoerder Marley Williams een lange pass op Kenneth Hulshoff die vanaf links Marco Mulder bediende: 0-2.

Een overwinning leek zeker, maar nauwelijks een minuut na de rust had De Kennemers opnieuw geluk toen Amzour de paal raakte. Zelfs nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan, Stoop liet zich provoceren en maakte een natrappende beweging, ging het voetballend niet gemakkelijk bij De Kennemers. Wederom werd men echter gered door de paal bij een schot van Vrede. Ondanks de ondertal-situatie bleef Alkmaarsche Boys knokken en pas in de uiterste slotfase wist spits Hairiks Jansen tweemaal te profiteren van de ruimte die ontstond door de eindstand op 0-4 te bepalen.

Alkmaarsche Boys - De Kennemers 0-4 (0-2)