BEVERWIJK - BVV De Kennemers is verheugd om mede te delen dat Kamil Karaer vanaf aankomend seizoen, uiteraard met de intentie voor een langere periode, de nieuwe Technisch Jeugd Coördinator is bij de club. Een mooie stap voorwaarts in het verbeteren van de jeugdafdeling. Met Kamil is een ‘ervaren’ kracht binnengehaald op het gebied van organiseren en structureren van een jeugdafdeling, maar ook een man met een De Kennemers verleden. Beide eigenschappen pasten daarom perfect in het plaatje waar men als club op zoek naar was.

De 37e jarige Alkmaarder is in het dagelijks leven werkzaam als Financieel adviseur (Hypotheekadviseur) en vervult daarnaast ook nog de rol als Hoofd Jeugdopleidingen bij voetbalvereniging Alcmaria Victrix. In het verleden was Kamil al (vrijwillige) trainer van een jonge groep lagere senioren voetballers bij De Kennemers. Dat deed hij prima, maar zijn ambities lagen toch hoger en ging bij de zondag selectie van SVW’27 aan de slag. In 2017 maakte hij de ommezwaai om zich te gaan richten op het verbeteren van jeugdafdelingen. Bij de jeugd begint immers alles. Na drie mooie en succesvolle seizoenen als Hoofd Jeugdopleiding bij Reiger Boys, maakte hij in 2020 de overstap naar Alcmaria Victrix. Net als De Kennemers de oudste club van een stad, waar veel draaiende wordt gehouden door enthousiaste vrijwilligers. Onlangs heeft Kamil daar zijn contract met twee seizoenen verlengd, maar hij gaat deze rol dus combineren met het Technisch Jeugd Coördinatorschap bij onze club. Er zijn goede afspraken gemaakt over de exacte invulling van zijn rol en de tijdsbesteding hieraan, maar uiteraard is ook alles in goed overleg gegaan met Alcmaria Victrix.

Voetbalkwaliteiten verbeteren
'Naast het terugbrengen van plezier en het organiseren van activiteiten binnen onze jeugdafdeling was een ander belangrijk punt van de jeugdcommissie het aanstellen van een Technisch Jeugd Coördinator. Kinderen krijgen ook plezier door het niveau van hun voetbalkwaliteiten te verbeteren. Deze verbeterslag willen wij maken door de huidige fantastische groep jeugdtrainers de hulp en ondersteuning te bieden om meer structuur en vernieuwing in hun trainingen aan te brengen. Deze vrijwilligers zijn immers het DNA van de club. Daarnaast hopen wij door deze hulp de groep trainers te kunnen vergroten. Kamil is in onze ogen de ideale persoon om dit te bewerkstelligen', zo laat het bestuur van De Kennemers weten.