BEVERWIJK - In 2015 zijn de eisen die worden gesteld aan de bewijsstukken van kennis Sociale Hygiëne door de staatssecretaris van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangescherpt.

Dit betekent dat (vak)diploma’s die vroeger voldoende waren, nu niet meer automatisch als voldoende bewijs van kennis Sociale Hygiëne gelden.

Overgangsregeling tot 1 mei 2018

De Landelijke Examencommissie van SVH heeft een overgangsregeling ingesteld. Tot 1 mei 2018 kunt u op basis van uw (vak)diploma alsnog het Diploma Sociale Hygiëne aanvragen en u laten bijschrijven in het Register Sociale Hygiëne. Daarna vervalt deze mogelijkheid.

Wat moet u doen?

Controleer of u en uw leidinggevenden in het Register Sociale Hygiëne staan. Als u in dit register staat, hoeft u niets te doen. Staat iemand niet in het register, ga dan na wat de situatie van die persoon is. Beschikt de persoon wel over een (vak)diploma, controleer dan of deze recht geeft op een inschrijving in het register. Als dit het geval is, dan kunt u via de website van het SVH het SVH Diploma Sociale Hygiëne aanvragen en alsnog de inschrijving in het register regelen. De kosten hiervan zijn € 58,-

Meer informatie

Neemt u dan contact op met Team Vergunningen via (0251-) 256 256.