BEVERWIJK - Maandag 26 februari 2018 houdt Nico Brons bij ISOO, het centrum voor fotografie in de IJmond een inspirerende lezing over smartphonefotografie. Tijdens de lezing geeft Nico Brons een algemeen beeld van waar deze tak van fotografie op dit moment staat, wat voor invloed smartphonefotografie heeft en wat de uitgebreide mogelijkheden ervan zijn. Na de pauze is er veel aandacht voor de praktijk; neem de smartphone dus mee naar deze lezing.

De lezing begint om 20.00 uur.

Brons is een fotograaf die vaak met de Iphone werkt. Met behulp van de smartphone worden buitengewone beelden, portretten, landschapjes en abstracte voorstellingen gecreëerd. De werken komen allemaal tot stand in de Iphone zelf. Er is dus absoluut geen tussenkomst van externe apparatuur zoals een PC of externe fotobewerkingsprogramma’s.

Brons zegt erover: “De techniek is ondergeschikt, maar vaak wel een hulpmiddel dat je nodig hebt. Er zijn veel ‘regeltjes’ in de fotografie waar men soms in vast blijft zitten en daar probeer ik altijd wel een beetje doorheen te breken. Het gaat uiteindelijk om het beeld en niet om hoe je ertoe gekomen bent of wat voor dure of goedkope apparatuur je daarvoor gebruikt hebt of wat voor digitale bewerkingen je toepast.”

Kaarten à 7 euro zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu. Aan de deur zijn de kosten 8 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk