BEVERWIJK - Een werkplek inrichten kan op ontzettend veel verschillende manieren. Een thuiswerkplek richt je uiteraard ook weer heel anders in dan kantoorruimtes in een bedrijfspand. Welke meubels kunnen niet ontbreken in een kantoor of thuiswerkplek en waar moet je nog meer aan denken bij het inrichten van een werkruimte? Wij vertellen het je graag.

Een werkplek op kantoor

Een werkplek inrichten kan zoals gezegd op alle mogelijke manieren, alleen zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Werkplekken in grote bedrijfspanden worden vaak ingericht door experts van projectinrichting. Deze vakmensen houden rekening met alle eisen en wensen van de werkgever en werknemers. Ideaal!

Heb jij een klein kantoorpand met een aantal werknemers en richt je deze ruimte zelf in? Kijk dan niet alleen naar welke meubels mooi zijn, maar ook vooral welke meubels praktisch zijn. Kies voor ergonomische bureaustoelen om fysieke klachten van personeel te voorkomen en verdiep je in bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kan iedereen zijn of haar bureau op de gewenste hoogte instellen en voor de afwisseling ook staand werken.

Naast een bureaustoel en bureau is opbergruimte ook belangrijk. Zonder opbergruimte wordt het al gauw een chaotische bedoeling. Denk hierbij aan een klein ladeblok voor onder de bureaus, maar ook aan grotere opbergruimte, zoals schuifdeurkasten.

Andere ruimtes op kantoor inrichten

Naast kantoorruime, heeft een bedrijfspand vaak ook andere ruimtes. Denk hierbij aan een ontvangstruimte en kantine. De ontvangstruimte heeft vaak een balie en stoelen waar bezoekers kunnen wachten tot zij worden opgehaald. Maak deze ruimte verwelkomend en toegankelijk, zo voelen bezoekers zich meteen welkom.

De kantine kan je ook op veel verschillende manieren inrichten. Van een simpel keukenblok met een aantal eettafels tot een grote keuken met alle apparatuur die je je kunt wensen en een leuke hoge bar. Kies een comfortabele kantine barkruk uit voor aan de bar voor een ontspannen uitstraling en sfeer in de kantine.

Thuiswerkplek inrichten

Werk jij veel vanuit huis? Dan is het belangrijk dat je een fijne thuiswerkplek inricht voor jezelf. Hoewel de keukentafel een prima plek lijkt, blijkt dit op de lange termijn toch anders te zijn. Voorkom dat je fysieke klachten krijgt door een verkeerde stoel en tafel. Met ergonomische kantoormeubelen kies je niet alleen voor optimaal comfort, maar ook voor een lichaam zonder fysieke klachten (veroorzaakt door de verkeerde werkhouding).

Ook voor thuiswerkers kan een in hoogte verstelbaar bureau een uitkomst zijn. Ideaal als jij een baan hebt waarbij je 8 uur lang achter een computerscherm zit. Zo kan je toch nog wat afwisselen. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine loopband onder je bureau te zetten. Stappen zetten en mailtjes versturen tegelijkertijd: een win-win!

Ergonomische muis en toetsenbord

Hoewel een ergonomische muis en toetsenbord vaak over het hoofd worden gezien of worden afgestempeld als niet zo belangrijk, zijn ze dat wel degelijk. Voor degene die de hele dag achter een computer zitten, zijn een comfortabele muis en toetsenbord essentieel voor het voorkomen van pols- en handklachten.

Meer dan leuke meubels

Een prettige kantoorinrichting is dus veel meer dan alleen mooie meubels! Een fijne werkplek heeft ergonomische meubels, zodat je altijd in een goede houding aan het werk bent. Natuurlijk kunnen deze meubels er ook leuk uitzien! Uiteindelijk gaat het fysieke gemak van de werknemer boven of de bureaustoel en het bureau mooi zijn of niet.