IJMOND - De rondreisjury, bestaande uit 3 juryleden, beoordeelden de productie van Jacqueline Nieuwenhuijs, Ger Mijnen en Huib van Leeuwen als beste en gaven deze film de meeste punten.

In de voorselectie bepaalden de eigen leden al dat de film veel potentie had. In een veld van 5 goede films was ’ De kracht van de wind’ de winnaar. De jury verwoordde het aldus:

“de strekking was in eerste instantie de kracht van de wind toegespitst op molens en zeilschepen. Na een prachtig begin van de film werd er afgedwaald naar allerlei andere interessante dingen. Onder andere dat de uitvinder van de krukas hier uit de buurt komt. De houtzaagmolen komt in beeld met een mooie technische uitleg. Het gaat wel over de wind maar er komen ook andere aspecten bij. De muziek was mooi passend. Het commentaar was duidelijk en goed verstaanbaar en interessant. Even was er verwarring over het feit of de titel de lading wel dekte. De titel was iets ruimer dan het onderwerp zelf.” Een goede film en een terechte winnaar. De bokaal mag dus bij de 3 makers voor een jaar op de schoorsteen staan.