BEVERWIJK - Zondag 16 december hebben bewoners van de Spoorsingel en Kerkbeeklaan een kerstboom versierd die geschonken is door gemeente Beverwijk. Elk jaar geeft de gemeente enkele kerstbomen aan wijken om de saamhorigheid in de wijk te verbeteren. Dit jaar ging er een kerstboom van 4 meter hoog naar de bewoners die de afgelopen maanden veel overlast hebben ondervonden van het renovatieplan Spoorsingel/Kerkbeeklaan.

Circa 80 bomen zijn verwijderd aan de achterkant van de Kerkbeeklaan/Spoorsingel. De Scheybeeck is verbreed tot vijver. Waar men voorheen door de bomen het bos niet meer kon zien, is veranderd in een kale vlakte met een vijver. Bewoners die elkaar nog nooit eerder hebben gezien door de bomenpartij, ontmoeten elkaar nu voor het eerst. Dat bracht enkele buurtbewoners na een tip van de gemeente, op het idee om een kerstboom aan te vragen bij de gemeente. Bij de kerstboom hoort ook een versierpakket en een versnaperingspakket met erwtensoep, chocolademelk, glühwein, etc.

De boom is geplaatst aan de achterkant van de huizen aan de Spoorsingel/Kerkbeeklaan. Vanaf het bruggetje naar het Marloterrein, is de verlichte kerstboom goed te zien. Vele bewoners gaven gehoor aan de oproep van de initiatiefnemers en namen zelf ook versiersels mee om de kerstboom te versieren. Met de pasgevallen sneeuw, de vuurkorven, de warme glühwein en erwtensoep werd het een gezellig samenzijn van vele oudere bewoners, die al vanaf 1956 in de huizen wonen en jongere bewoners die in de afgelopen jaren een huis hebben gekocht. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Er is al gesproken over een gezamenlijke barbecue in het voorjaar, wanneer het riet geplaatst is aan de waterkant en het gras is gegroeid. Ook de Afghaanse buurman, die na zijn werk nog even langskwam, beloofde er dan op tijd bij te zijn.