BEVERWIJK - Op de hoek van de Beneluxlaan en de Hoflanderweg in Beverwijk is een bijzonder nieuwbouwproject gestart. Uniek voor de regio IJmond. Smit’s Bouwbedrijf (SBB) bouwt hier dertien Nul op de Meter woningen. Op dinsdag 6 maart vond, met het plaatsen van een funderingsbalk door wethouder Dorenbos, de feestelijke start plaats van het nieuwbouwproject.

Nul op de Meter woningen leveren een enorme bijdrage aan de landelijke doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te wonen, werken en leven. De Nul op de Meter woningen, die in Beverwijk worden gebouwd, hebben geen gasaansluiting meer maar worden verwarmd via een warmtepomp. Zonnepanelen op de woningen wekken straks zo veel energie op, dat er (bij gemiddeld) gebruik geen kosten meer worden gemaakt aan elektriciteit uit het net. Daarnaast zijn de woningen voorzien van alle mogelijke isolatie, waaronder hoogwaardig isolatieglas en een dikpakket wand-, dak- en vloerisolatie, om te zorgen voor zo weinig mogelijk energieverlies.

Verkoop

Extra bijzonder aan het bouwproject is de grote belangstelling waaronder de woningen afgelopen december in de verkoop zijn gegaan. Onder andere uit gemeente Beverwijk waren er zo’n honderd geïnteresseerden aanwezig bij de informatiebijeenkomst. Deze animo benadrukt dat ook steeds meer inwoners kiezen voor duurzame woningen. Alle woningen zijn verkocht.

Aardgasvrij

De gemeente Beverwijk ondertekende op 1 februari, samen met andere gemeenten uit Noord-Holland, de intentieverklaring van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Daarmee ondertekende de gemeente de intentie om vanaf heden nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting op te leveren.

Kijk voor meer informatie op www.odijmond.nl/aardgasvrij.