BEVERWIJK – Hij is architect én kunstenaar, maar ook nog gewoon een enthousiaste jongen die zijn fascinatie voor de bouwkunst, verbeelding en geschiedenis zoveel mogelijk wil samenbrengen in zijn werk. Zondag 12 mei deelt hij zijn werk met het publiek dat de Kunstroute volgt in de Beverwijkse Bomenbuurt.

Als zoon van een timmerman, was Ed vanaf jonge leeftijd in de werk- en op de bouwplaats te vinden. Daar ontwikkelde hij spelender- en kijkenderwijs een grote liefde voor het ambachtelijke bouwen. Hij verfijnde zijn techniek en ontwerpvaardigheden vervolgens in de meest uiteenlopende opdrachten.

Sinds dit jaar werkt Ed de Wild (47) niet langer in dienst van andere architectenbureau’s, maar werkt hij zelfstandig vanuit zijn eigen huis aan de Beverwijkse Boogaardlaan 7. Van daaruit bezoekt hij zijn opdrachtgevers en in de rust van de huiselijke omgeving werkt hij daarna hun bouwkundige wensen uit.

De keuze om thuis te werken ervaart Ed de Wild als een verademing nadat hij jarenlang van ’s morgens vroeg tot laat in de middag van huis was om in Amsterdam te werken. Het gezin met drie kinderen is maar wat blij met de variabele werktijden die vader Ed daarmee creëerde.

De afwisseling van grote bouwplannen of die van een tuinhuis, aanbouw of interieurontwerp spreken De Wild aan. Hij studeerde in 1999 cum laude af aan de Hogeschool voor kunsten in Utrecht, waarna hij in 2005 zijn Master Architectuur behaalde aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. De combinatie in- en exterieurarchitect maakte hem vervolgens een deskundige partner bij het beoordelen en vormgeven van wensen die zowel bij particuliere als zakelijke opdrachtgevers aan de orde zijn.

Privé kiest de architect vooral voor functionaliteit en minimalisme, terwijl hij in zijn werk met liefde ook tegemoetkomt aan details die bij anderen passen. Ed de Wild: “Elke opgave vraagt om een andere benadering.”.

Architectenspreekuur
Tijdens de Kunstroute houdt Ed een ‘architectenspreekuur’. Wie dat wenst, kan komen kennismaken en de architect zijn bouwwensen voorleggen. Op die manier biedt hij een laagdrempelige manier om een architect naar een woning te laten kijken en een analyse te laten maken van de mogelijkheden. Doel daarbij is om een praktische, maar ook verrassende en creatieve bouwoplossing te vinden, die aansluit bij de behoefte van de opdrachtgever. De meerwaarde die daarmee zowel aan de woning als aan de verbeelding zelf gegeven kan worden is zowel evident als Ed’s ware uitdaging. Via de webside www.dewilded.com kunnen belangstellenden ook een afspraak maken voor een huisconsult met de architect.

Vrij werk
Naast zijn werk als architect is De Wild ook beeldend kunstenaar, waarbij een interessante spanning op het raakvlak van structuur enerzijds en autonomie anderzijds aan de orde is. In subtiele twee- en driedimensionale werken in overwegend witte tinten geeft Ed vorm aan dat raakvlak. Tijdens de kunstroute in de Bomenbuurt op zondag 12 tussen 11.00 en 16.00 mei is het zomeratelier aan huis geopend en nodigt Ed de Wild belangstellenden uit om zowel zijn vrije werk en zijn architectonische ontwerpen te komen bekijken en eventueel een afspraak te maken.

Ed de Wild, Boogaardlaan 7 Beverwijk. Kunstroute Bomenbuurt 12 mei van 11.00 tot 16.00 uur.
Telefoon: 06 50 591994 | email@dewilded.com | www.DEWILDED.com