BEVERWIJK - Op 15 februari 2022 lanceerden wethouder Serge Ferraro (Economische Zaken) en Kelly Uiterwijk (fractievoorzitter van Vrij!) het online Startersloket voor (startende) ondernemers. Het online Startersloket is één van de initiatieven die gefinancierd wordt uit het Corona Herstelfonds van de gemeente Beverwijk. De gemeente en Stichting Startersloket hebben de handen ineengeslagen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen.

Met dit initiatief bieden wij (oriënterende) starters een online platform aan waar zij terecht kunnen met (hulp)vragen, zoals: Wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Met welke belastingen krijg ik te maken? En wie kan mij als (startende) ondernemer binnen de gemeente helpen? Het Startersloket Beverwijk is een aanvulling op de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Beverwijk.

“Het Startersloket gaat zeker in een behoefte voorzien. Het biedt onze (startende) ondernemers een onafhankelijk en deskundig klankbord. Ondersteuning van de (startende) ondernemer is juist in deze onzekere tijd van groot belang. Ik zie het als één van de bouwstenen voor een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat in Beverwijk”, aldus wethouder Ferraro.

Ondernemende gemeente

De gemeente Beverwijk heeft een rijke historie op het gebied van handel en ondernemerschap. Er zijn hier vele mooie bedrijven en gedreven ondernemers gevestigd. “We willen ons graag voor hen blijven inzetten en de startende ondernemer een kansrijke uitgangspositie bieden. Bij ons Starterloket kunnen onze inwoners terecht voor onafhankelijk advies. We steken graag tijd en energie in onze startende ondernemers om ook in de toekomst de bedrijvigheid en bedrijfsdynamiek in de gemeente te waarborgen,” voegt Ferraro hier nog aan toe.

Toegevoegde waarde

Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking, aldus Joeri Goede van Stichting Startersloket. “De gemeente kan haar inwoners nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn, zowel vóór als tijdens het ondernemerschap. We willen voorkomen dat de startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze terecht kunnen met hun ondernemersvragen. Daarnaast vergroten we door deze samenwerking de kans op succesvol ondernemerschap, doordat oriënterende ondernemers tijdig een weloverwogen beslissing kunnen nemen om wel of toch niet te starten met een eigen bedrijf.”

Startpunt

Kortom het Startersloket is hét startpunt voor iedereen in Beverwijk die overweegt om voor zichzelf te beginnen. Per direct kunnen (startende) ondernemers zich aanmelden voor leerzame webinars en vindt men op het loket vele nuttige kennisartikelen, verschillende rekentools, interessante downloads, actualiteiten en gemeente specifieke informatie. Ook staan er tijdens kantooruren ervaren ondernemersadviseurs klaar om via chat, mail of telefoon ondernemersvragen te beantwoorden. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op: https://beverwijk.startersloket.nl

Herstelfonds gemeente Beverwijk

Bij de vaststelling van de begroting voor 2021 heeft de gemeenteraad € 1 miljoen uitgetrokken voor een herstelfonds. Doel van het herstelfonds is initiatieven steunen die branches en/of sectoren helpen te herstellen van de gevolgen van de coronacrisis. Het college van B&W heeft in juli 2021 een besluit genomen over de inzet van het herstelfonds. Aan 24 plannen is subsidie toegekend. Het opzetten van een (online) startersloket is er daar één van.