BEVERWIJK - Het nieuwe parkeerbeleid in Beverwijk roept veel vragen op, met name bij ouderen. Daarom houdt wethouder Jaqueline Dorenbos (Parkeren) drie infobijeenkomsten. Bij Prinsenhof, Wijk aan Duin en de Openbare Bibliotheek gaat ze in gesprek over hoe het beleid precies werkt, met name de nieuwe bezoekersregeling voor het stadscentrum.


Tijdens de behandeling van het parkeerbeleid eind vorig jaar in de gemeenteraad had Dorenbos al beloofd om informatiebijeenkomsten te organiseren, vooral bedoeld om oudere bewoners nadere uitleg te geven. De planning van deze bijeenkomsten is als volgt:

  • Donderdag 25 januari, Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2C (10.00 - 11.00 uur)
  • Woensdag 7 februari, Openbare Bibliotheek, Kerkplein 5 (13.00 - 14.30 uur)
  • Woensdag 14 februari, Prinsenhof, Beatrixlaan 2 (13.30 - 14.30 uur)

De wethouder is telkens het eerste halfuur aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Daarna kunnen bewoners met meer praktische of technische vragen terecht bij specialisten van de gemeente.

Persoonlijk gesprek over parkeren

“We communiceren volop over de nieuwe parkeermaatregelen via de krant, onze website, een uitlegvideo, speciale parkeerfolders en social media”, zegt wethouder Dorenbos. “Toch is er geen betere manier om dingen uit te leggen dan een persoonlijk gesprek. Met name ouderen hebben hier behoefte aan. Daarom kom ik mijn belofte na om speciaal voor hen gesprekken te voeren op locatie.”

Evaluatiebijeenkomsten volgen in het voorjaar

Voor alle duidelijkheid: deze drie bijeenkomsten zijn niet bedoeld als evaluatie van het parkeerbeleid. De wethouder heeft toegezegd het parkeerbeleid jaarlijks te evalueren en gaat hiervoor in het voorjaar inloopavonden organiseren voor bewoners en ondernemers. Hierover worden Beverwijkers binnenkort actief geïnformeerd.

Aanmelding is niet nodig voor de bijeenkomst in de Openbare Bibliotheek op 7 februari. Iedereen die dat wil kan hierbij aansluiten. Bij de andere twee sessies is de wethouder te gast bij Prinsenhof en Wijk aan Duin. Deze twee bijeenkomsten zijn echt specifiek op ouderen gericht. Wie hier aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via parkeren@beverwijk.nl.