BEVERWIJK - Wethouder Cecilia van Weel heeft vandaag haar ontslag aangeboden als wethouder van de gemeente Beverwijk. Dit ontslag, dat halverwege de bestuurstermijn plaatsvindt, is vooraf in het coalitieakkoord afgesproken. Met haar ontslag komt een einde aan een lange politieke carrière.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heeft wethouder Van Weel tijdens de coalitieonderhandelingen laten weten tijdelijk beschikbaar te zijn. Ze zou het wethouderschap vervullen tot na de tweede begrotingsbehandeling. Deze heeft in december van het afgelopen jaar plaatsgevonden. Toch heeft zij doorgewerkt tot en met 11 januari 2024. Dit omdat het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC), één van de belangrijkste projecten in haar portefeuille, pas na de tweede begrotingsbehandeling door de gemeenteraad behandeld werd.

Afsluiting lange politieke carrière in eigen stad

Met haar ontslag sluit wethouder Van Weel een lange politieke carrière af in haar geliefde geboortestad. Voor haar laatste benoeming was Van Weel al eerder wethouder van de gemeente Beverwijk (2014-2018) en van de gemeenten Hoorn (2002-2010) en Uitgeest (2018-2022). “Ik bedank de gemeenteraad van Beverwijk voor het in mij gestelde vertrouwen, het college voor hun collegialiteit en de ambtenaren voor de constructieve samenwerking en inzet. Ik heb met zeer veel plezier en overtuiging voor zowel Beverwijk als Wijk aan Zee gewerkt en hoop de gemeente iets kindvriendelijker achter te laten.”

Burgemeester Smit: “Verliezen daadkrachtig bestuurder”

“Dit vertrek van Cecilia van Weel is natuurlijk niet onverwacht. Toch raakt het ons. We verliezen een daadkrachtig, betrokken en loyaal bestuurder,” aldus burgemeester Martijn Smit.