BEVERWIJK - Vandaag heeft de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) de winnaar van de prijs 'Beste Markt van Nederland 2018' bekendgemaakt. De weekmarkt in de Breestraat heeft de tweede prijs gewonnen voor Beste Markt van Nederland 2018 in de categorie groot.

Afgelopen maanden heeft de jury van de CVAH alle markten bezocht die meestreden naar de titel ‘Beste Markt van Nederland 2018.’ "De goede prestaties van Beverwijk leidden tot een nek-aan-nek race voor de titel Beste Markt van 2018 met Den Haag, en Beverwijk stond zelfs op de eerste plek na de eerste juryronde," aldus het juryrapport.

De jury beoordeelt de markt op een groot aantal criteria. Beverwijk scoort hoog in de categorie ‘Wisselwerking met de omgeving’, waarin facetten aan de orde komen als de variatie in het aanbod, de kwaliteit van de producten, de duidelijkheid van toegangen en entrees van de markt en de pinmogelijkheden.

Beverwijk scoort maximaal in de categorie ‘Inrichting warenmarkt’ op transparantie en overzichtelijkheid van de markt, sfeer en ambiance. Het juryrapport:

"De grondige renovatie van de Breestraat doet de markt van Beverwijk veel goeds, die plukt de vruchten daarvan. De ruime Breestraat maakt dat een evenwichtige opstelling kan worden gemaakt en een mooie spreiding van de markttrekkers. Wie de binnenstad van Beverwijk bezoekt zal als vanzelf een rondje over de markt lopen, zo uitnodigend oogt de weekmarkt."

De gemeente Beverwijk heeft de markt aangemeld voor de prijs met name om een objectief oordeel van de CVAH over de markt en de nieuwe opstelling te krijgen en daar waar nodig deze te kunnen optimaliseren. Het verkrijgen van de prijs 'Beste Markt van Nederland 2018' was niet het doel. De nominatie kwam totaal onverwacht en we zijn heel trots dat we tweede zijn geworden.