BEVERWIJK - In de Pilotenbuurt in Beverwijk is deze maand een reeks aan mishandelingen gepleegd. Een jeugdbende zou het voorzien hebben op vooral jonge jongens. De VVD wil nu antwoorden van de burgemeester.

De VVD in Beverwijk heeft vragen gesteld over het geweld in de stad. "Aanleiding is voor ons een incident waarbij twee jonge Beverwijkers het slachtoffer waren. Dat was zó ernstig én er kwamen nog een aantal gevallen achterna, dat wij de verantwoordelijk portefeuillehouder, burgemeester Smit, ter verantwoording hebben geroepen", aldus Fractievoorzitter Pieter Heinink.

Heinink dringt aan op samenwerking tussen Beverwijk en de gemeente Heemskerk. De Pilotenbuurt ligt namelijk op de grens van beide gemeenten. "Wat ik van de burgemeester wil horen? Bijvoorbeeld dat er samenwerking is tussen de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Ik wil weten wat voor overleg daarover is. Ik wil ook weten of de driehoek van politie, justitie en burgemeester de mensen in het vizier heeft, want er zijn inmiddels meerdere aangiftes gedaan", aldus de fractievoorzitter.

De politie bevestigt dat er vier aangiftes zijn gedaan maar wil verder 'in het belang van het onderzoek' niet reageren.