HEEMSKERK - Er zijn vijftien belangstellenden voor de verkoop van de voormalige verpleeginrichting St. Joseph aan de Kerklaan in Heemskerk. Een commissie heeft hiervan vijf plannen geselecteerd die verder mogen worden uitgewerkt. Naar verwachting besluit de gemeente in oktober wie het gebouw mag kopen.

De verkoop van het monumentale pand is eind vorig jaar aangekondigd. De gemeente liet toen weten het gebouw enkel onder voorwaarden te willen verkopen, zodat het pand behouden blijft voor de inwoners uit Heemskerk.

Duurzaam
De gemeente heeft zelf geen bestemming meer voor het pand, maar wil wel dat het gebouw duurzaam in stand wordt gehouden en dat een nieuwe bestemming een toegevoegde waarde oplevert voor Heemskerk als geheel. "Daarom wordt het pand onder voorwaarden verkocht. De plannen moeten voldoen aan minimumeisen op prijs en kwaliteit. Uiteindelijk wordt de verkoop gegund aan de partij met het beste plan", aldus de gemeente.

Het St. Joseph is in 1940 in gebruik genomen als verpleeginrichting en later vergroot met een kraamzorgafdeling. De laatste jaren was er een muziekschool in gevestigd en werd het gebruikt voor culturele activiteiten. Het gebouw is een gemeentelijk monument.