BEVERWIJK - Vanaf 1 augustus kunt u in de gemeente Beverwijk uw rijbewijs digitaal verlengen. Dat scheelt een bezoek aan het stadhuis én het is sneller dan een aanvraag aan de balie. Al na 2 werkdagen kunt u uw nieuwe rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis.


Wilt u online uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen? Laat dan eerst een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf. Bij de fotograaf zet u ook uw handtekening. De fotograaf verstuurt de pasfoto en handtekening beveiligd naar de RDW.

Digitaal aanvragen met DigiD-app
Als de RDW uw foto en handtekening heeft gecontroleerd, krijgt u een e-mail met het verzoek om uw rijbewijs digitaal aan te vragen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Dit kunt u doen via de DigiD-app met ID-check op uw telefoon. Betaal de kosten via IDEAL.

Na 2 werkdagen ligt uw nieuwe rijbewijs klaar
U krijgt na 2 werkdagen een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. U moet wel een afspraak maken bij de gemeente voor het ophalen van uw rijbewijs. Neem bij het ophalen uw huidige rijbewijs en een legitimatiebewijs mee (dat mag ook uw huidige rijbewijs zijn). Uw huidige rijbewijs levert u in.

Erkende fotografen
Bij de volgende fotografen in Beverwijk kunt u digitaal uw rijbewijs verlengen:
• Brugley, Breestraat 11 1941 ED Beverwijk
• PC-Koopje, Meerstraat 68, 1941 JD Beverwijk
• Primera, Beverhof 6, 1941 EC Beverwijk

Maar u kunt in het hele land terecht bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Bekijk het overzicht op www.rdw.nl/locatiewijzer.

Aanvragen bij de balie blijft bestaan

Het digitaal verlengen van het rijbewijs is een aanvulling op onze dienstverlening. U kunt natuurlijk ook nog steeds uw rijbewijs verlengen bij de balie van het gemeentehuis. U moet wel eerst een afspraak maken. De standaardprocedure bij verlenging via de balie is 5 werkdagen.

Geslaagd voor je rijexamen?
Net geslaagd voor je rijexamen? Je eerste rijbewijs moet je altijd aanvragen bij de balie van het gemeentehuis.