BEVERWIJK - Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

De negende editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

De landelijke kick-off van Stoptober is op vrijdag 2 september 2022 en vanaf 1 oktober 2022 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 500.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Stoppers kunnen weer gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie; motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Als je dit wilt kun je de app vervolgens het hele jaar gebruiken ter ondersteuning. Via social media blijf je op de hoogte. Je staat in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij. En je kunt ervaringen uitwisselen:

en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft!

Stoptoberhuis

Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. Van 30 september tot en met 4 oktober sluiten 50 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).