BEVERWIJK - Vanwege het succes van de starterslening stelt het college de gemeenteraad voor om op 28 maart 2024 te besluiten nogmaals 1,2 miljoen euro beschikbaar te stellen. De gemeente verwacht hierdoor minimaal veertig huishoudens te kunnen helpen bij de aankoop van een eerste koopwoning in Beverwijk.

Startersleningen helpen inwoners van Beverwijk of Heemskerk die op zoek zijn naar een eerste koopwoning. In de praktijk blijkt dit zonder hulp van een starterslening, vaak lastig door de hoge prijzen en strenge hypotheekvoorwaarden. Er is zoveel gebruik gemaakt van de starterslening dat het beschikbare budget bijna op is.

Overbrugging tot 30.000 euro

Een starterslening overbrugt het verschil tussen de koopprijs en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen bij de bank, tot een maximum van 30.000 euro. De starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.svn.nl

Ruim 200 startersleningen toegekend

Al vier keer eerder stelde Beverwijk startersleningen beschikbaar. De voorgaande periodes waren een succes. De 1,2 miljoen euro van de afgelopen ronde was zelfs binnen een jaar bijna volledig besteed. In totaal hebben 207 starters een lening gekregen, waarvan 37 in de vierde ronde. “Zonder starterslening had ik niet kunnen verhuizen naar mijn nieuwe woning”, laat een enthousiaste koper weten.