WIJK AAN ZEE - Het is zover: vanaf woensdag 21 december kun je skaten in Wijk aan Zee. Initiatiefnemer Siep Durge en andere skaters nemen de nieuwe skatebaan rond 15.30 uur in gebruik. De officiële opening – met skate-clinic door een bekende skater – volgt in het voorjaar.


Eind oktober startte de aanleg van de baan. Siep stak toen samen met wethouder Cecilia van Weel de eerste schop in de grond. Inmiddels is het betonwerk bijna uitgehard en komt Siep's droom uit: vanaf woensdag is de skatebaan klaar voor gebruik.

Brief aan de burgemeester

In het voorjaar van 2020 stuurde Siep Durge, toen 9 jaar oud, een brief aan de burgemeester. Hij wilde graag een skatebaan in Wijk aan Zee. Maar de gemeente had daarvoor geen geld.

€ 100.000 en 800 handtekeningen

Siep liet het daar niet bij zitten: samen met familie en vrienden haalde hij ruim € 100.000 op voor de aanleg van de skatebaan. Ook toonde hij met 800 handtekeningen aan dat er in het dorp draagvlak is voor de skatebaan.

Samen met inwoners locatie gekozen

In mei dit jaar gaf de gemeenteraad groen licht. Nadat de locatie, het grasveld nabij de Duinrand, was vastgesteld, is samen met direct omwonenden en de skaters het skatepark ontworpen.

De officiële opening volgt in het voorjaar van 2023

De officiële opening van de skatebaan vindt plaats in het voorjaar van 2023. Tijdens deze opening wordt een speciale clinic georganiseerd door SkateOn, de bouwer van de skatebaan.