BEVERWIJK - Op de Alkmaarseweg zitten scheuren in het asfalt en laat de deklaag soms zelfs los. Met de winter in aantocht kiest Gemeente Beverwijk ervoor om vanaf 12 december op een aantal plekken reparaties uit te voeren.

Vanwege dit herstelwerk aan het asfalt gaat de Alkmaarseweg in twee fasen dicht. Eerst het deel tussen Plesmanweg en Hilbersplein/Büllerlaan op dinsdag 12 en woensdag 13 december. De weg wordt daarbij in twee richtingen afgesloten. Daarna gaat het deel tussen Burgemeester Scholtensstraat en Schans dicht op donderdag 14 en vrijdag 15 december, ook in beide richtingen. De omleidingen worden met borden aangegeven. Bij slecht weer kan het zijn dat de planning verandert.

Asfalt repareren moet nu gebeuren

Het vervangen van de deklaag van het asfalt kan niet wachten. De veiligheid van weggebruikers en bewoners is niet in het geding. Als er echter een strenge winter komt is de kans groot dat het asfalt op veel plekken kapot vriest. Als dat gebeurt moet onder slechte omstandigheden het asfalt worden vervangen.

De deklaag die vanaf 12 december door firma KWS uit Amsterdam wordt aangebracht is een minimale bewerking waarmee de rijweg voorlopig is hersteld. De fietsstroken krijgen nieuwe belijning en meerdere fietssymbolen.

Herinrichting Alkmaarseweg volgt in 2024

Er moet veel meer gebeuren op de Alkmaarseweg. Al het asfalt is toe aan vervanging, niet alleen de deklaag. Ook geldt dit voor de verkeerslichten en lantaarnpalen. Verder willen we meer bomen planten. Voor grootschalige herinrichting start begin 2024 een participatietraject. Hierover worden bewoners en gebruikers binnenkort nader geïnformeerd.