BEVERWIJK - Woensdag 16 november is het Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van OBS De Sterrekijker plant wethouder Cecilia van Weel een boom en bloembollen in het plantsoen aan de Van Meelstraat.


De speelplaats bij het plantsoen wordt zo een stuk groener. ‘Dat is niet alleen aantrekkelijk voor de buurt, maar ook voor vlinders, insecten en vogels,’ vertelt Jaqueline Dorenbos, wethouder Groen en Klimaatadaptatie. ‘De beplanting helpt ook de buurt koel te houden in hete periodes én vangt water op.’

Natuuronderwijs is leuk én belangrijk

‘Het planten van een boom is voor kinderen een onvergetelijke ervaring,’ vertelt Cecilia van Weel, wethouder jeugd en onderwijs. ‘Het is belangrijk dat zij al jong het plezier van de natuur ervaren, en leren over het belang ervan.’

Bomen helpen mee aan een gezond klimaat

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.

Over Nationale Boomfeestdag

De Boomfeestdag wordt georganiseerd door Natuur en Milieu Educatie Beverwijk & Heemskerk, de afdeling Groen van beide gemeenten en hovenier Van Egmond. De boomfeestdag is een landelijk initiatief en wordt ieder jaar georganiseerd. Landelijk worden er duizenden bomen geplant tijdens boomfeestdag.