BEVERWIJK - De gemeente controleert actief op foutgeparkeerde (brom)fietsen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Fiets verwijderd? Vanaf maandag 26 juni 2023 worden foutgeparkeerde (brom)fietsen naar Fietspoint Beverwijk verplaatst. Zo houden we onze stad en ons dorp mooi en veilig.

Parkeren van (brom)fietsen buiten de daarvoor aangewezen plekken

Binnen Beverwijk (Stationsplein, Breestraat en Koningstraat) en Wijk aan Zee (strand en strandopgangen) zijn gebieden aangewezen waar (brom)fietsen alleen op daarvoor gemaakte plekken mogen parkeren. Voor het Stadhuis en Cineworld geldt een maximale parkeerduur van één uur. Overschrijdt een eigenaar van de (brom)fiets de parkeerduur of parkeert de eigenaar buiten de aangewezen plek? Dan loopt de eigenaar de kans dat we de (brom)fiets verwijderen. De handhavers hangen eerst een waarschuwing aan de (brom)fiets.

Waarschuwing: labelen en verplaatsen van (brom)fietsen

Alle foutgeparkeerde (brom)fietsen in Beverwijk en Wijk aan Zee krijgen een label met een waarschuwing voor het verwijderen van de (brom)fiets. Heeft de eigenaar zijn of haar fiets niet op tijd weggehaald? Dan verplaatst handhaving de fiets naar Fietspoint Beverwijk, gelegen aan het Stationsplein 43. De eigenaar van de fiets betaalt hiervoor een vergoeding van €20,-. Na betaling van deze vergoeding bij Fietspoint

(externe link)

krijgt de eigenaar zijn of haar fiets weer terug.

Parkeer je fiets in de ondergrondse fietsenstalling

Op het station is een gratis ondergrondse fietsenstalling waar voldoende ruimte is om fietsen te parkeren. Bromfietsers kunnen parkeren in de gratis bromfietsstalling naast Fietspoint Beverwijk.