BEVERWIJK – Op woensdag 23 mei overhandigt burgemeester Martijn Smit rond 16.15 uur de aan mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis (1945-2018) toegekende gemeentelijke onderscheiding aan de heer Van Hensbergen.

Mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis ontvangt de Bronzen erepenning voor haar inzet voor:
- voetbalvereniging R.K.V.V. DEM in de periode 1977 tot 2017

De betrokkenheid van mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis bij R.K.V.V. DEM was veertig jaar geleden begonnen, toen haar man trainer was van DEM-2. Mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis werd benaderd om op zondagen het omroepwerk te gaan doen. Naast het wekelijks omroepen op zondag, was mevrouw ook als omroeper actief bij diverse toernooien en bij het straatvoetbal tijdens de Beverwijkse Feestweek. De inzet van mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis beperkte zich niet tot het omroepen; ze was ook betrokken bij de organisatie van de diverse toernooien en de jaarlijkse DEMfamiliedag. Verder hielp ze, zoals ze dat zelf heeft omschreven, “gewoon bij van alles”.

In de laatste jaren waarin mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis ‘nog slechts’ ladyspeaker was, kostte dat haar ongeveer zeven uur op een zondag. In de periode ervoor, waarin ze ook nog was bij andere activiteiten betrokken, kwam haar de tijdsbesteding in de buurt van een dagtaak.

De spelers, bezoekers en de vrijwilligers bij DEM hoorden veertig jaar lang het nummer ‘The eye of the tiger’ via de luidsprekers. Dat was de start van de aankondigingen van mevrouw Van Hensbergen-Zonderhuis. In al die jaren zijn duizenden mensen – van jong tot oud – geïnspireerd door haar betrokkenheid en enthousiasme.