BEVERWIJK - Het Lucasgilde trapt af met de 1e expositie na corona in het stadhuis met ‘Vogels door het jaar heen’. Van 11 april tot 25 mei kunt u de werken komen bekijken. De opening is donderdag 14 april a.s. om 17.00 uur.


Voor de 17e keer exposeert de teken- en schildersvereniging ‘Lucasgilde Beverwijk’ in het stadhuis van Beverwijk met een origineel thema. Dit jaar was de opdracht: ‘Vogels door het jaar heen’. De afgelopen twee jaar konden liefhebbers van vogels, vanwege corona, wat vaker in de tuin of balkon vogels spotten.

Vogels geven veel mensen een gevoel van vrijheid en zeker nu de lente is begonnen, horen we de vogels de hele dag om ons heen. Het Lucasgilde heeft zich door dit thema laten inspireren. Vanuit verschillende observaties zijn mooie schilderijen gemaakt en alle creativiteit van de leden komt tot uiting in het werk. De stijl is gevarieerd van realistisch tot licht abstract. De vogel neemt hierin een centrale plaats. Verrassend hoe de vogels zijn weergegeven: van ernst en grap tot minuscuul en groot.

Het Lucasgilde

Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildersvereniging voor de amateurkunstenaar. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied van alle technieken voor tekenen en schilderen. Een vereniging voor jong en oud, voor de beginner en de gevorderde. De leden kunnen op vier dagdelen in het atelier van het Lucasgilde terecht en plezier met elkaar staat voorop. Er is altijd een artistiek begeleider/kunstenaar aanwezig voor professionele begeleiding. Wilt u kijken of het iets voor u is? U kunt 2x een dagdeel meedoen en kennismaken (gratis). Via de website kunt u zich hiervoor aanmelden.

Regelmatig exposeert het Lucasgilde op verschillende locaties in de stad, zo ook elk jaar in de Grote Kerk. Daarnaast organiseert het Lucasgilde workshops voor leden en niet-leden. Hiervoor kunt u op elk niveau meedoen met de verschillende teken- en schildersactiviteiten. Het atelier bevindt zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 in Beverwijk.

Meer informatie is te vinden op de website www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.

Komt u een kijkje nemen? U bent van harte welkom de expositie tijdens de openingsuren te bezoeken in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.