BEVERWIJK - Gemeente Beverwijk heeft op donderdag 2 juni twee nieuwe burgemeesters: Yohannes Andebrhan en Abisek Thalayasingam. Zij lopen als Baas van Morgen voor één dag mee met burgemeester Martijn Smit. Baas van Morgen is een initiatief van JINC om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Samen met bedrijven en scholen strijdt JINC voor een samenleving waarbij je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Burgemeester Martijn Smit: ‘Ik vind het heel belangrijk om hier aan mee te doen. De jeugd is onze toekomst. Elk kind verdient het om zijn of haar talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Ik ben benieuwd hoe Yohannes en Abisek het vinden om de stad te besturen. En welke ideeën zij hebben voor onze stad. Ik vind het ontzettend waardevol om te horen hoe kinderen naar onze stad kijken. En kijk uit naar donderdag.

Meer informatie over JINC – Baas van Morgen
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt voor gelijke kansen voor kinderen, de aandacht vestigen op het feit dat een eerlijke start op de arbeidsmarkt niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wie geboren is een wijk met sociaaleconomische achterstand, heeft in Nederland immers minder kans om ver te komen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is.   Om die reden organiseert JINC, naast al haar regulieren projecten, jaarlijks het evenement Baas van Morgen. Kinderen ervaren daarbij hoe het is om aan de top te staan, en ontdekken hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘echte’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen, voor bijvoorbeeld een stage of advies. Dat geeft de leerlingen een netwerk buiten de eigen kring.