BEVERWIJK - Vrijdag 6 januari starten de bomen-oogstdagen in Beverwijk. In park Scheybeeck, park Westerhout en het gebied daartussen oogst wethouder Jaqueline Dorenbos samen met vrijwilligers overtallige zaailingen en stekken. De geoogste boompjes worden 18 februari uitgedeeld aan inwoners, die ze een plek kunnen geven in hun eigen tuin.

De oogstdagen zijn een initiatief van Meer Bomen Nu en Plan Boom. Het doel van Plan Boom is om in 4 jaar tijd 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied in heel Nederland te planten.

Help mee met oogsten of haal een boompje op

‘Gemeente Beverwijk werkt graag mee aan dit doel,’ vertelt Jaqueline Dorenbos, wethouder groen en klimaatadaptatie. ‘Bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering en in het herstel van de biodiversiteit. Daarom nodig ik mensen van harte uit om tijdens één van de oogstdagen mee te helpen bij het oogsten van stekjes en zaailingen. En om 18 februari één of meerdere boompjes op te halen bij kinderboerderij De Baak.’

Oogstdagen

De aftrap van de oogstdagen is vrijdag 6 januari om 13 uur in Park Scheybeek Ook op zaterdag 14, 21 en 28 januari worden er van 10 tot 15 uur stekjes en zaailingen geoogst in park Scheybeeck, park Westerhout en het gebied daartussen. Bij voldoende animo wordt ook geoogst op 5 en 11 februari van 10 uur tot 15 uur. Op de zaterdagen is kinderboerderij De Baak het startpunt.

Gratis boompjes

Meer Bomen Nu is een initiatief van Stichting MEERgroen, Caring Farmers en Urgenda. Samen met duizenden vrijwilligers, boswachters en groenbeheerders verzamelen zij zaailingen en stekken en geven deze gratis weg. Het doel is om Nederland sneller, goedkoper en socialer te vergroenen, want iedereen kan meedoen. In Beverwijk worden de boompjes op zaterdag 18 februari uitgedeeld bij kinderboerderij De Baak.

Meedoen of meer informatie?

Wil jij ook meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van Meer Bomen Nu(externe link) en meld je aan voor één van de oogstdagen:

vrijdag 6 januari


zaterdag 14 januari


zaterdag 21 januari


zaterdag 28 januari