BEVERWIJK - ‘Kom erbij!’ In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. Van 29 september t/m 6 oktober kunnen inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee deelnemen aan verschillende activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom organiseren verschillende instellingen in Beverwijk laagdrempelige activiteiten om samen met anderen te wandelen, een plantenhanger te knopen, of het gesprek aan te gaan met een kop koffie of thee of een warme maaltijd.

Activiteiten in Beverwijk en Wijk aan Zee

De activiteiten – georganiseerd door het Sociaal team, Ontmoetingscentrum De Stut, MaatjeZ centrum voor mantelzorg, Vereniging Grote Kerk Beverwijk, Vrije Evangelische gemeente en Welzijn Beverwijk - vinden plaats op verschillende locaties in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Van wandelen, yoga en pilates tot speeddaten voor vriendschap. Van koffie met een troubadour tot Rummikub en een rondleiding door de buurttuin van Buurthuis Wijk aan Duin. Er is voor ieder wat wils!

Programma

Bekijk het programma op de website.

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich eenzaam

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid maakt onderdeel uit van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Daarmee vraagt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aandacht voor eenzaamheid en sociaal isolement. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten om de trend van eenzaamheid te doorbreken.