BEVERWIJK - Deze week worden zeven bomen in de Gladiolenlaan, vijf bomen in de Alkmaarseweg en drie bomen in de Wijk aan Duinerweg gekapt. De bomen zijn besmet met de Iepenziekte. Wanneer een boom aangetast is door de Iepenziekte, gaat hij binnen een week dood. Ook bestaat het risico dat de zieke bomen andere bomen besmetten. In de Gladiolenlaan komen twee nieuwe bomen terug, in de Alkmaarseweg worden vijf nieuwe bomen geplant en in de Wijk aan Duinerweg komen drie bomen terug op de plek van de oude bomen. Dat gebeurt in het plantseizoen, eind 2019.

Alkmaarseweg
In de Alkmaarseweg - tussen de Büllerlaan en de Plesmanweg - worden vijf nieuwe Krimlindes geplant. Deze boom past in het huidige en toekomstige beeld van de Alkmaarseweg.

Kapwerkzaamheden
De kapwerkzaamheden starten op woensdag 17 juli en worden uitgevoerd door de Stoop Groenvoorziening. Het kappen duurt in totaal 2 tot 3 werkdagen. Stoop Groenvoorziening werkt tussen 9.00 en 15.00 uur.

Auto- en fietsverkeer
Tijdens de kapwerkzaamheden is de Alkmaarseweg - tussen de Büllerlaan en de Plesmanweg - afgesloten tussen 9.00 uur en 15.00 uur. De afsluiting en omleiding worden met borden aangegeven.

Gladiolenlaan
In de Gladiolenlaan - ter hoogte van nr. 84-86 - komen nieuwe Iepen. De Iepen zijn bestand tegen de Iepenziekte. De zeven bomen die gekapt worden, staan erg dicht op elkaar. Er staan op dit moment meer bomen dan nodig. In overleg met omwonenden in afgesproken dat er twee nieuwe Iepen terug komen. De resterende vijf bomen worden begin 2020 ergens anders in de gemeente geplant.

Kapwerkzaamheden
De kapwerkzaamheden worden op vrijdag 19 juli tussen 7.00 uur en 16.00 uur uitgevoerd door de firma Stoop Groenvoorziening.

Wijk aan Duinerweg
In de Wijk aan Duinerweg, tussen de rotonde Plesmanweg en de Laan van Kanaän komen nieuwe drie nieuwe Iepen. Deze Iepen zijn bestand tegen de Iepenziekte.

Kapwerkzaamheden
Op maandag 22 juli tussen 7.00 uur en 16.00 uur worden de kapwerkzaamheden uitgevoerd door de firma Stoop Groenvoorziening.

Auto- en fietsverkeer
Tijdens de werkzaamheden kunnen automobilisten in beide richtingen rijden. Verkeersregelaars leiden het autoverkeer langs het werk. Het fietspad aan de kant van de bomen is afgesloten. Fietsers kunnen aan de overkant in beide richtingen rijden. Dat wordt met borden aangegeven.