BEVERWIJK – Op zaterdag 4 mei aanstaande organiseren de stichting 4 mei Beverwijk, stichting Indiëmonument, stichting Herdenking Deportaties 1944 en het Comité Herdenking Wijk aan Zee vier herdenkingsmomenten. Hieronder volgen de momenten in chronologische volgorde, waarbij aangegeven wordt welke bestuurder(s) aanwezig is/zijn.

13.00 uur
- Herdenking slachtoffers Razzia 16 april 1944 op het Stationsplein. Burgemeester Smit houdt bij deze bijeenkomst een toespraak. Burgemeester Smit en Wethouder Erol leggen namens het gemeentebestuur een krans.

18.30 uur
- Herdenking van alle oorlogsslachtoffers bij het monument op het Westerhoutplein. Burgemeester Smit en wethouder Ferraro leggen namens het gemeentebestuur een krans.

18.45 uur
- Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Julianaplein in Wijk aan Zee. Aansluitend is er een stille tocht naar en een kranslegging bij het monument aan de Zwaanstraat. Bij deze herdenking houdt wethouder Niele namens het college een toespraak en legt een krans.

19.30 uur
- Herdenkingsbijeenkomst in de paviljoentent van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Burgemeester Smit en Wethouder Erol zijn aanwezig bij deze herdenking. Burgemeester Smit houdt ook bij deze bijeenkomst een korte toespraak.

Na de bijeenkomsten in Wijk aan Zee en op Duinrust nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.