BEVERWIJK – Op 15 april start de gemeente Beverwijk met het onderhoud van de Plesmanweg. De werkzaamheden gaan ongeveer een half jaar duren. Voor weggebruikers betekent dit extra reistijd door omleidingen. De aannemer gaat het werk in fasen uitvoeren; de omleidingsroutes wijzigen per fase. Actuele informatie is te vinden op www.beverwijk.nl/plesmanweg.

Fase 1 – eerste deel van 15 april tot 15 juni
De aannemer begint met het werk aan de noordelijke rijbaan en het noordelijke fietspad tussen de pizzarotonde en de Van Riemsdijklaan. Dit duurt ongeveer tot 15 juni. In deze periode gelden de volgende verkeersmaatregelen:

· Verkeer over de Plesmanweg tussen de Laan der Nederlanden en Van Riemsdijklaan (naar Heemskerk) wordt in één richting omgeleid via de Laan der Nederlanden-Beneluxlaan-Duitslandlaan.

· Van de andere kant (uit Heemskerk) blijft het mogelijk om over de Plesmanweg te rijden.

· Op het grootste deel van de Plesmanweg (tussen de pizzarotonde en de Laan der Nederlanden) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. De woonwijken achter de Plesmanweg, het tankstation, winkelcentrum De Wijkerbaan en Huis ter Wijck blijven goed bereikbaar.

· Om veilig te kunnen werken sluiten we de Alkmaarseweg-Noord af vanaf de Plesmanweg. Het verkeer richting Alkmaarseweg-Noord wordt omgeleid via de Bleriotlaan en de Kingsford Smithstraat.

· Fietsers uit Heemskerk kunnen gebruik maken van het fietspad langs de zuidkant (zijde van het tankstation). Fietsers kunnen de Plesmanweg oversteken bij de Alkmaarseweg, Laan der Nederlanden en de Van Riemsdijklaan.

Wat gaat er gebeuren?
In het wegdek van de Plesmanweg zitten veel scheuren en andere gebreken. De weg is zo slecht dat een compleet nieuwe asfaltlaag nodig is. Ook de onderliggende fundering en de verkeerslichten moeten we vervangen. De fietspaden langs de Plesmanweg worden verbreed en geasfalteerd. Er komt een aparte strook voor rechtsafslaand verkeer richting de Bleriotlaan. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer en maakt oversteken voor fietsers veiliger. Tot slot krijgt de Plesmanweg een aaneengesloten groenstructuur door het planten van extra bomen.