BEVERWIJK - Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om dit te benadrukken ontbijt de burgermeester Martijn Smit van Beverwijk donderdag 12 oktober met kinderen van basisschool De Zeearend.


Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

Belangrijke start van de dag

In Beverwijk ontbijten leerlingen uit groep 7 van basisschool De Zeearend met burgemeester Martijn Smit. Burgemeester Martijn Smit: “Het burgemeestersontbijt is al jaren een leerzame en gezellige ochtend, waarbij ik met de kinderen spreek over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag.”

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen. In Beverwijk wordt het ontbijt verzorgd door Bakkerij ’t Stoepje.

Goed de dag beginnen

Tijdens het burgemeestersontbijt ontbijten de kinderen met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zitten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij ‘t Stoepje en gezond beleg. Daarbij kunnen de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt samen met de burgemeester en bakker.