BEVERWIJK - Ook weer zin om buiten te werken en in contact te komen met je buren? Dat kan door samen te werken aan een stukje buurtgroen. Lekker bezig zijn en daarbij een leuk gesprek aanknopen met je buren! Je komt in contact, in beweging en je krijgt er een mooi stukje groen bij in jouw wijk.


Een groene ontmoetingsplek
Sinds een paar jaar zijn een aantal Beverwijkers actief bezig met het beheren van kleine stukjes groen in hun wijk. Een goed voorbeeld is te vinden in de Westertuinen. Twee actieve bewoonsters met groene vingers houden hier een groenvak van de gemeente bij. Een opvallend bloeiende vaste planten border is het gevolg.

Recent is ook een speelplek in de wijk Westertuinen omgevormd. Samen met een aantal bewoners zijn de opties besproken. Hier was heel sterk de wens om zelf het groen te beheren en ook eigen groentes te verbouwen. Samen met medewerkers van de gemeente Beverwijk is naar mogelijkheden gezocht. Het resultaat is een groene ontmoetingsplek voor de hele straat.

Zelf een stukje groen onderhouden? Meer informatie op www.beverwijk.nl/buurtgroen

We moedigen dit soort initiatieven aan. Het vergroenen en aantrekkelijker maken van de openbare ruimte staat hoog op de agenda. Bewoners die ook graag een stukje groen van de gemeente willen onderhouden of bijvoorbeeld graag een geveltuintje zouden willen maken kunnen via www.beverwijk.nl/buurtgroen contact openen met een medewerker.