BEVERWIJK – Deze maand zijn groene tuintjes aangelegd bij negen ondergrondse containers in de Pilotenbuurt en Indische buurt. De tuintjes moeten ertoe bijdragen dat bewoners geen afval neerzetten naast de containers. Wethouder Hanneke Niele ging vandaag langs in de Indische buurt om te kijken hoe de buurt er nu uit ziet en heeft de laatste planten geplant.

Planten bij ondergrondse containers
‘Bij de container staan mooie stevige planten. In de zomermaanden staan de planten in bloei. Ook trekken de planten bijen en vlinders aan. Gezellig én goed voor het milieu. In de Pilotenbuurt heeft één ondergrondse container al sinds maart 2018 een tuintje. De ervaringen van de bewoners zijn positief. Ze geven aan dat de straat netter en schoner is. Het is nog te vroeg om te zeggen dat deze negen tuintjes gaan werken, maar ik heb het idee dat het werkt. Het wordt er in ieder geval groener en gezelliger door op straat’, aldus wethouder Niele.

Afvalcoaches
Afvalcoaches hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met bewoners uit de Pilotenbuurt en Indische buurt om aandacht te vragen voor afvalscheiding en voor het op de juiste manier aanbieden van afval. De coaches overhandigden daarbij flyers met de afvalaanbiedregels. Uit de gesprekken bleek dat veel bewoners het erg prettig vinden als de straten schoon zijn, de afvalaanbiedregels niet altijd even duidelijk waren en ook zijn er veel mensen die nu enthousiast aan de slag gaan met het scheiden van afval.

Beverwijk Afvaldumpvrij
De plantenveldjes rond de containers en de inzet van Afvalcoaches is onderdeel van Beverwijk Afvaldumpvrij. De gemeente is deze actie gestart, omdat er al jaren grofvuil dumpingen zijn bij de ondergrondse containers in Beverwijk. Het gedumpte afval zorgt voor een vieze buurt. Spelende kinderen kunnen daarnaast in aanraking komen met scherpe onderdelen, rondslingerend glas en gevaarlijke stoffen. Wonen in een schone buurt geeft een positief gevoel. Daar gaan we voor in Beverwijk.