BEVERWIJK - Verenigingen, organisaties en inwonerinitiatieven in de IJmond kunnen via Vindsubsidies.nl makkelijker op zoek naar geld voor hun activiteiten en projecten. Op de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen staat een link naar de landelijke database van Vindsubsidies.nl. Na registratie kun je hier direct subsidies of fondsen bekijken en aanvragen. Ook kun je er vragen stellen en advies krijgen over hoe je het beste een aanvraag kunt doen.

Organisaties zijn vaak op zoek naar alternatieve financiering voor activiteiten, projecten of investeringen. Niet alleen om extra geld binnen te krijgen, maar ook om minder afhankelijk te zijn van gemeentelijke subsidie. In de database van; ‘vindsubsidies.nl’ staat informatie over alle beschikbare particuliere, landelijke en provinciale subsidies, fondsen en regelingen. Er is speciaal aandacht voor de mogelijkheden in de regio IJmond.

De IJmond-gemeenten vinden het belangrijk dat deze informatie makkelijk beschikbaar is. Daarom betalen zij de kosten van deze dienst. Op basis van de ervaringen besluiten de gemeenten eind 2018 over het voortzetten hiervan.