BEVERWIJK - Planten, struiken en bomen in de tuin kunnen wat extra voeding soms goed gebruiken. Een laag compost doet wonderen. Alle Beverwijkers kunnen op zaterdag 1 april gratis compost ophalen. De gemeente wil inwoners hiermee bedanken, omdat zij hun groente-, fruit- en tuinafval scheiden van ander afval.


Op 25 maart is de Landelijke Compostdag, een gezamenlijk initiatief van afvalbedrijven en gemeenten. Veel gemeenten delen op deze dag compost uit. Dit jaar is de compostdag in Beverwijk een week later, op zaterdag 1 april. Deze datum is geen grap!

De voordelen van groen


Een groene tuin heeft veel voordelen. Je wordt vanzelf vrolijk als in de lente de planten weer beginnen te bloeien en de struiken in blad komen. Tijdens hittegolven is een groene tuin koeler en aangenamer dan een tegeltuin. En tijdens zware regenbuien zorgen planten er ook nog eens voor dat er minder wateroverlast is. Tijd dus om de planten die zoveel werk voor ons doen, te verwennen met een laag compost.

Compost geeft tuin goede start


Heb je een rij tegels in je tuin die je eruit wilt halen om plaats te maken voor planten? Dit is hét moment, want met een laag compost geef je jouw nieuwe tuin een goede start. De gemeente maakt in het openbaar groen ook gebruik van deze lokaal geproduceerde compost.

Wat, waar en hoe


Kom dus op zaterdag 1 april tussen 07:00 en 21:00 uur gratis compost ophalen. Er is dertig ton beschikbaar, op is op! Neem zelf scheppen, emmers, kruiwagens of vulzakken mee. Je kunt meenemen zoveel je nodig hebt. Locatie: Hoflandweg ter hoogte van huisnummer 104. Dit is de parkeerplaats naast het poppodium. Er zijn geen medewerkers van de gemeente aanwezig.