BEVERWIJK – In 2024 ontvangen alle 2-jarigen uit de gemeente Beverwijk bij een bezoek aan het consultatiebureau het boekje 'Eten met Nijntje'. Het boekje laat de allerkleinsten kennis maken met gezond eten en biedt ouders kookinspiratie.

Nijntje is dol op gezond eten! In het boekje 'Eten met Nijntje', van chef-kok én vader Samuel Levie, neemt Nijntje kinderen mee op ontdekkingstocht. Naar onder andere de moestuin, de boomgaard en de boerderij. Hier ontdekt ze waar eten vandaan komt. Bij de in totaal vijf verhaaltjes staan zo'n zes tot tien gezonde en eenvoudige recepten. Om samen met kinderen te maken, proeven én op te eten. Ouders van 2-jarigen ontvangen het boekje automatisch bij een bezoek aan het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Kennemerland.

"Ik ben benieuwd of mijn kleinkinderen ook alles lusten wat in het boekje staat. Ik ga het zeker allemaal uitproberen", aldus wethouder Jaqueline Dorenbos (Volksgezondheid).

Jeugdarts Patricia Meulenberg vertelt: "Door voor te lezen uit het boekje en door samen te koken, betrek je je kindje bij gezond eten. Ze zijn hierdoor sneller geneigd om de klaargemaakte groenten te proeven en op te eten. En als ouders vragen hebben over gezond eten en/of eetgewoonten, dan kunnen zij voor advies altijd bij ons terecht op het consultatiebureau."

Uitreiking eerste exemplaar
Met een grote glimlach is het eerste exemplaar uit handen van wethouder Jaqueline Dorenbos overhandigd aan Olivier en zijn grote broer Lucas. Het tweede exemplaar is uitgereikt aan Milo. Nieuwsgierig bladerden zij direct door het boekje. "Mijn zoontje is erg selectief als het gaat om groenten en fruit", vertelt Roxanne, moeder van Olivier. "Ik hoop dat dit boekje hem een beetje op weg helpt om nieuwe smaken te proberen."