BEVERWIJK - Op zaterdag 24 september starten buurtbewoners van de Dongestraat met het vergroenen van hun plein. Hiermee komt een grote wens van de buurt tot vervulling: een fijne plek voor jong en oud. Op nationale Burendag maken ze er een feestje van om samen de tegels te verwijderen.


De buurt heeft samen met de gemeente een ontwerp gemaakt om het plein te vergroenen.
Ruim 120 m2 aan tegels maakt plaats voor groen én er worden 4 nieuwe bomen aangeplant. Het wordt een aangename plek met voor de kinderen stapboomstammen van een duurzame houtsoort.

Een prachtig voorbeeld voor andere buurten

“Wat deze buren samen voor elkaar krijgen is een prachtig voorbeeld voor andere buurten in Beverwijk en Wijk aan Zee. Er is veel meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt,” zegt Jaqueline Dorenbos, wethouder Klimaatadaptatie, Groen en Openbare Ruimte.

Een groen plein heeft veel voordelen

Het plein wordt een fijne plek ontmoetingsplek voor de buurt. Door de natuurelementen is het ook een leuke speelplek voor kleine kinderen. “Tegels vervangen door groen biedt veel voordelen,” vertelt Dorenbos. “Een groen plein houdt de buurt koel en vangt overtollig water op. Het is niet alleen aantrekkelijk voor de buurt, maar ook voor vlinders, insecten en vogels.”

Stap 1: tegels eruit!

Zaterdag 24 september start de buurt met het verwijderen van de eerste tegels. Alle buren zijn uitgenodigd om mee te doen. Ook supporters zijn van harte welkom. Het wordt een feestelijke dag voor de buurt met activiteiten voor het hele gezin.

Wethouder Jaqueline Dorenbos is aanwezig bij de aftrap om 10.00 uur.