BEVERWIJK - Een bespaarhuis, veel informatie en tips en de tweede editie van de Tatagesprekken: Beverwijk pakt uit tijdens de Klimaatweek van 30 oktober tot en met 4 november. Er zijn allerlei activiteiten voor inwoners, scholen en bedrijven. Er is aandacht voor energie besparen, isoleren, verduurzamen, vergroenen en minder afval. Thema’s die grote groepen mensen op dit moment bezighouden. Het klimaat verandert. Om hier stil bij de staan vindt de gemeente Beverwijk het belangrijk om aan te sluiten bij de Nationale Klimaatweek.

Het bespaarhuis opent haar deuren: kom langs!

Op 30 oktober opent wethouder Brigitte van den Berg het bespaarhuis aan de Breestraat 85. Van 30 oktober tot 4 november kunnen inwoners elke dag binnen lopen voor tips over: energie besparen, meer groen thuis en in de buurt, subsidies, duurzaamheidsleningen en voor inspirerende verhalen. Maar ook om een vraag te stellen aan experts, andere Wijkers te spreken of informatie te verzamelen.

Daarnaast organiseert de gemeente verschillende activiteiten in het Bespaarhuis. Er komt een tuinarchitect voor gratis advies voor klimaatvriendelijke tuinen en daken. Energiecoaches van EcoBeverwijk en duurzaamheidsstudenten van het NOVA College geven energieadvies. Inwoners kunnen deelnemen aan een bermsafari door het centrum van Beverwijk. Een naaister is aanwezig om inwoners te helpen bij kledingreparatie en Studio O geeft een kinderworkshop ‘creatief met hergebruikte materialen’.

Het Bespaarhuis is open tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Het hele programma voor het Bespaarhuis staat op www.beverwijk.nl/klimaatweek.

Praat mee over Tata Steel

Wat gebeurt er om de uitstoot van schadelijke stoffen en overlast door Tata Steel te verminderen? En waar staan we op weg naar een toekomst met duurzame, gezonde en schone staalproductie? Tijdens de Klimaatweek gaan wethouder Brigitte van den Berg (Economie, Milieu en Gezondheid) en de Omgevingsdienst NZKG hierover in gesprek met inwoners.

Waar: Café de Zon, Wijk aan Zee
Wanneer: woensdag 1 november
• 08.00 uur – 09.00 uur met ontbijt
• 19.00 uur – 20.00 uur met borrel

Wat staat er verder op het programma

Op maandag 30 oktober is een rondleiding bij Noppes. Medewerkers geven een kijkje achter de schermen. Daarnaast gaat het college van burgemeester en wethouders afval prikken in Oosterwijk. Iedereen is van harte welkom om een handje te helpen. En op zaterdag 4 november is in Paviljoen Westerhout een extra Repair Café.