BEVERWIJK – Gister heeft burgemeester Smit dwangsommen opgelegd aan vier drugsdealers. Met de dwangsommen wil de gemeente voorkomen dat deze personen opnieuw de fout in gaan. Het is voor het eerst in de IJmond dat een last onder dwangsom bij drugshandel wordt ingezet. Deze inzet past in het plaatje van de bredere aanpak van overlast in Beverwijk.


Nauwe samenwerking met politie
Gemeente Beverwijk werkt samen met de politie bij de aanpak van drugsoverlast. Burgemeester Martijn Smit: “De verdachten krijgen niet alleen een dwangsom van de gemeente, maar kunnen ook op een strafrechtelijke aanpak rekenen. Met deze dwangsommen willen we gemeente Beverwijk minder aantrekkelijk maken voor criminelen.”

Last onder dwangsom
Iemand die in de gemeente Beverwijk wordt betrapt op het dealen van drugs, krijgt eerst een waarschuwing van de gemeente. Dit is een last onder dwangsom. Bij een volgende overtreding volgt een boete. In de gemeente Beverwijk is dat 2.500 euro voor het dealen van drugs. Deze boete kan oplopen tot 10.000 euro.

Informatie van inwoners belangrijk
Informatie van inwoners over verdachte situaties maakt het mogelijk voor de gemeente en politie om sneller op te treden bij criminele activiteiten of andere verstoringen van de openbare orde. Meldingen die via de app WaakSamen binnenkomen, zijn hier een goed voorbeeld van. De berichten die onder ander via deze app binnen komen zijn belangrijk in het opsporen en voorkomen van verdachte situaties.

Meld verdachte situaties
Ziet u een verdachte situatie? Meld het via de App Waaksamen, de Politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Beverwijk