BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk is tevreden met het besluit van de rechtbank om motorclub Satudarah te verbieden. Dat heeft een woordvoerder van burgemeester Martijn Smit laten weten.

De rechtbank besloot eerder vandaag de beruchte motorclub te verbieden. Dit verbod gaat per direct in. Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving. De rechter was het daar mee eens.

Een clubgebouw van Satudarah zat gevestigd aan de Aagtenpoort in Beverwijk. De afgelopen maanden deed de politie meerdere invallen in het clubhuis. Vorige week werd bekend dat de clubleden het pand binnen veertien dagen moeten verlaten. Gebeurt dat niet, dan mag de gemeente het pand ontruimen.

Zo'n honderd Satudarah-leden zijn vandaag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gekomen, waar de rechtbank de zaak behandelde.