BEVERWIJK - Op maandag 19 februari brachten de Tweede Kamerleden Zohair El Yassini (woordvoerder MBO) en Dilan Yesilgoz-Zegerius (woordvoerder Duurzaamheid) samen met lokale VVD-politici uit Velsen, Beverwijk en Heemskerk een werkbezoek aan het Nova College en het Amsterdam IJmuiden Offshore Platform (AYOP). Het bezoek had als doel om van gedachten te wisselen over het middelbaar (technisch) beroepsonderwijs, de offshore winderenergie en de uitdagingen die dit in de IJmond met zich mee brengt.

Het Nova College start een opleiding tot wind technician om aan de stijgende vraag aan technisch personeel in de offshore windenergie te voldoen. Deze relatief nieuwe branche biedt voor onze regio heel veel kansen. Het werkbezoek was een uitgelezen mogelijkheid om van gedachten te wisselen over de uitdagingen die er komen kijken hierbij. Zowel het opleiden van voldoende technisch personeel, vernieuwing in het technisch onderwijs als de behoeftes aan meer mogelijkheden voor de windoffshore, bijvoorbeeld op de plek van het slibdepot in de Averijhaven, waren onderwerp van gesprek.

Aan het einde van de dag werden de eerste vervolgafspraken gemaakt. De VVD IJmond is blij om te zien dat wordt erkend dat we op het gebied van technisch onderwijs en verduurzaming van onze industrie als een voorbeeld worden gezien.