BEVERWIJK - Op maandag 16 april 2018 geeft wethouder De Rudder van Verkeer het startschot voor de praktische verkeersproef voor basisschoolleerlingen uit groep 7. Dit gebeurt om 09.30 uur op het parkeerterrein bij Sporthal Beverwijk aan de Van Loenenlaan. Dit jaar doen er 429 leerlingen mee uit Beverwijk en Wijk aan Zee.

De leerlingen uit Beverwijk doen de praktische verkeersproef op maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 april en in Wijk aan Zee op donderdag 19 april 2018. Op de fiets leggen de kinderen een parcours van ongeveer 6 km af. De verkeersproef wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Beverwijk/Heemskerk, in samenwerking met scholen en de gemeente.

Inzet ouders

Om de dagen goed te laten verlopen hebben veel ouders hun medewerking toegezegd. Zij kijken bij de controleposten of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich veilig gedragen in het verkeer. De route gaat langs scholen, sportaccommodaties en plaatsen waar leerlingen zelfstandig naar toe moeten kunnen fietsen.

Ervaring met verkeer

Het VVN-verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Het is belangrijk dat ouders hun kinderen verkeersvaardigheden bijbrengen. Kinderen die naar school fietsen, doen zo ervaring op in het verkeer, die hen goed van pas komt wanneer zij naar de middelbare school gaan.

Als de kinderen een voldoende krijgen voor zowel het theoretische als het praktische examen, dan ontvangen zij het felbegeerde verkeersdiploma.