VELSEN-ZUID - Telstar heeft zaterdagmiddag hardhandig kennis gemaakt met de trefzekerheid van Thijs Dallinga. De Excelsior-spits, topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, scoorde in Velsen-Zuid liefst viermaal en had zo een groot aandeel in de overwinning van zijn club.

De Witte Leeuwen begonnen nochtans goed aan het duel toen Cas Dijkstra de score opende. Vervolgens maakte de spits van de Kralingers nog voor de rust een loepzuivere hattrick waarvan de tweede van de strafschopstip.

Kort na de rust maakte Dallinga ook zijn zestiende treffer van het seizoen waarmee hij FC Volendam-spits Robert Mühren weer voorbij gaat op de topscorerslijst. Julian Baas zorgde na een uur spelen voor een vijfde Excelsior-treffer alvorens Rein Smit de eindstand op 2-5 bepaalde.