EINDHOVEN - In de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong PSV met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Telstar. Op De Herdang zorgde talent Jason van Duiven voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de lichtstad hadden beide ploegen in de eerste helft enkele kansen. Ronald Koeman jr. moest een kopbal van een PSV-belofte op de lat tikken, aan de overkant leek de van Koninkllijke HFC overgekomen Zakaria Eddahchouri te scoren maar zijn inzet was volgens de arbitrage niet helemaal over de lijn. Na rust, zonder Tillman, was het de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trok.

De gevierde man bij de Eindhovense beloften van trainer Wil Boessen werd, zoals vorig seizoen ook vaak het geval was, Van Duiven. De spits hoefde halverwege de tweede helft overigens niet veel te doen om beslissend te zijn, want hij kreeg de bal in de voeten na een knulllige verdedigende actie van Telstar: 1-0.