BEVERWIJK - Dat DEM er in de opleiding goed voorstaat is bekend. De jeugd van DEM is succesvol, zeker gezien het niveau van de jeugd. Alle eerste teams spelen op divisie niveau. Verder zijn er 14 jeugdspelers geselecteerd door de KNVB. DEM laat met de jeugdopleiding zien dat spelers met plezier en op hoog niveau bij DEM kunnen presteren.

De meiden blazen hun woordje mee in het jeugdvoetbal.
De KNVB heeft bij de 14 geselecteerden drie meisjes uitgenodigd. Deze drie toppers spelen niet in de meisjesafdeling maar bij eerste teams van de jongens.

Roos Valk, 12 jaar, speelt vanaf de kabouters al bij DEM en is nu onderdeel van de JO13-1, die onder leiding staat van Jeffrey Toebes. Ze is begonnen met dansen maar ze wilde eigenlijk alleen maar voetballen. Stefany van der Gragt is haar favoriete voetbalster in het Nederlands Elftal.
Jade van Hensbergen, 12 jaar, speelt vanaf het 7e jaar bij DEM. Haar vader, Rene van Hensbergen, heeft het nog proberen tegen te houden, maar dat lukt uiteindelijk niet. Jade speelt in JO13-2. Dit team staat onder leiding van Alex van de Kruisweg. Jade is eerst begonnen met tennissen maar zij wilde per se voetballen. Haar favoriete voetbalster in het Nederlands Elftal is Jacky Groener.
Kate Drent, 11 jaar, is begonnen in de F9 van DEM en is al lid vanaf haar 6e jaar. Kate speelt in JO13-1-2007. Haar trainer is Stanley Herf. Kate is begonnen met hockey maar zij wilde alleen lekker voetballen. Haar favoriete speelster in het Nederlands team is Lieke Martens.

Voetballen met de jongens?
Dat zij moeten voetballen met jongens is helemaal geen probleem. Alle drie vinden ze dat heel normaal en in hun teams is het ook normaal dat zij als meisje meedoen. Ze willen ook niet anders. Ze willen zich meten met jongens en trainen en voetballen maakt dat deze talenten zorgt er ook voor dat zij beter worden. Alleen als zij trainen bij de KNVB spelen ze met meisjes. Bij de tegenstanders merken ze wel dat die het soms vreemd vinden. Die denken dan vaak dat ze “die meiden” wel even zullen aanpakken. Zij moeten dan later erkennen dat deze meiden best wel goed zijn.

Probleem wordt wel dat jullie t/m JO17 bij de jongens mogen voetballen. Daarna?
Alle drie de speelsters zijn er van overtuigd dat ze niet t/m JO17 bij DEM zullen blijven. Zij verwachten dat het fysieke aspect dan een te grote rol zal gaan spelen. Zij willen dan een stap hebben gemaakt naar een andere meisjes/vrouwenvereniging. Het liefst gaan ze alle drie naar de vrouwenafdeling van AJAX. In Amsterdam heeft AJAX de meisjes afdeling van CTO overgenomen waardoor AJAX in een vroeger stadium kan gaan opleiden.

Wat zijn jullie voetbaldromen?
En verder dromen ze van… Het Nederlands elftal zou geweldig zijn en dan van het voetbal kunnen leven zoals hun favorieten nu ook doen. Maar eerst school afmaken en goed trainen, zowel bij DEM alsook bij de KNVB. En verder raden ze meer meiden aan om te gaan voetballen. En dan uiteraard bij DEM.